Beauty Kozmetika
facebook flickr youtube
Beauty Kozmetika az Evital Parkban
1016 Budapest, Aladár utca 15 - Zsolt utca 4. fszt. 3-4.
elérhetőség és bejelentkezés
AdatvédelemRólamKezelésekSminktetoválásQuadroLézerÁrlistaÚjdonságAkcióKépekBlog
Szolgáltatások - Napozás

napozas

 

Napozás következmények nélkül

A napfény gyógyító hatása évezredek óta ismert, azonban a Földünket érő napfény alkotó különböző sugaraknak más-más, nemcsak gyógyító hatása van az emberi szervezetre. A napfényben lévő káros sugarak az ózonréteg elvékonyodásával egyre nagyobb százalékban érik a Földet. Évről évre egyre több bőrrákos beteget diagnosztizálnak az orvosok és az öregedéssel kapcsolatos bőrkárosodásért is kb. 80%-ban a napfény okolható, a maradék 20% a természetes öregedés, genetikai adottságok és egyéb életmódbeli szokások számlájára írható. A napsugárzás okozta bőrkárosításról mindenki saját magán meggyőződhet, ha a napfénynek kitett arc-, nyak- kezek-, dekoltázs bőrét összehasonlítja a ruhával többnyire fedett bőrrésszel. Ráncosabb, sötétebb-, világosabb foltokkal, erekkel tarkított bőrt láthat a sima, kevésbé ráncos bőrhöz képest. Bőrünkre az UV sugarak jelentik a legnagyobb veszélyt, mivel ezeknek a sugaraknak vannak a legintenzívebb biológiai hatása. Pozitívuma, hogy D3-vitamint képez a bőrben, fokozza a vérképző szervek működését, javítja a szervezet általános állapotát, növeli az immunitást.

A bőr összegzi az élete során elszenvedett bőrkárosodásokat és nem felejt!!!

Ha valakit élete során túl sok napfénykárosodás (napégés) ér, egy idő után kimerül bőrének védekezőképessége és a DNS károsodás hatására először elszarusodási zavarok keletkeznek a hámban, majd később bőrrák alakul ki.

Ezért fontos, hogy MINDIG fényvédővel ellátott hidratáló krémet használjuk az arcunkra és lehetőleg a testápolónk is a védelemhez szükséges faktorszámú legyen.

 

A fényvédő faktor azt jelenti, hogy alkalmazása esetén annyiszor hosszabb ideig tartózkodhatunk a napsugaraknak kitéve a leégés elkerülésével. Viszont nem árt tudni, hogy ez is egyénenként eltérő, hiszen az egyes bőrtípusok fényérzékenysége más és más.

 

1-es típus: Világos bőr, szeplők, világos szem, vörös haj, sohasem barnul, mindig leég. Napégésig eltelt idő védelem nélkül kb. 10 perc.

2-es típus: Világos bőr és szemek, szőke haj, néha lebarnul, gyakran leég. Napégésig eltelt idő védelem nélkül kb. 10-20 perc.

3-as típus: Barna szemek, közepes barna bőr, sötét hajszín, mindig lebarnul, néha leég. Napégésig eltelt idő védelem nélkül kb. 20-30 perc.

4-es típus: Sötét, kreol alap bőrszín, sötét haj, mindig és rendkívül gyorsan lebarnul, nem hajlamos leégésre. Napégésig eltelt idő védelem nélkül kb. 60 perc.

 

A dermatosis solaris, vagyis a leégés, a napozás követően 2-6 órán belül jelentkezik, maximumát 24 óra múlva éri el, majd néhány nap múlva hámlás követi és 2-3 hónapos pigmentációval gyógyul. A leégés mértéke függ a bőrtípustól és a napfény erősségétől, ezek alapján az egyszerű bőrpírtól, ödémától és hólyagképződésig terjedhet, mely már óriási szeplőket, maradandó pigmentációt hagy maga után. Ennek kiváltója általában az UVB sugarak.

 

Az UVA tartományról sokáig azt hittük, hogy veszélytelen, hiszen kis mennyiségben fokozzák a csontképződést és aktiválják immunrendszerünket, de a bőr idő előtti öregedését (photo-aging) is „ő” okozza. Ma már tudjuk, hogy ennek a sugarai mélyebbre hatolnak és a károsító hatás nem a hámban, hanem lejjebb, az irhában jelenik meg. Ezt visszafordíthatatlannak tartják a bőrgyógyászok. A kötőszöveti rostok és főleg az elasztikus rostok feltöredeznek, rendezetlenek lesznek, elpusztulnak. Ennek hatására a bőr öregebb kinézetű, ráncos lesz. Az UVA sugarak tehetőek felelőssé a napallergia, a polimorf fénydermatózis, a Mallorca-acne és a különböző pigmentációk kialakulásáért is. Sőt az UVA sugarak az UVB sugarak károsító hatását is felerősítik. Az UVB sugarak nagy energiájúak és a bőrben elnyelődve szabad gyökök és gyulladáskeltő fehérjék keletkezését segítik elő. A szabad gyökök hatására a bőrben a sejteken genetikai anyagát, a DNS-t is károsodás éri.

 

FONTOS!!!

A fényvédőt legalább fél órával azelőtt kell felvinni a bőrünkre, mielőtt egyáltalán a napra mennénk, mert időbe telik, amíg beszívódik a bőrbe és beindítja a védekező folyamatokat. Sokan addig égnek meg, amíg elsétálnak az úti célig, és ott már hiába kenik be magukat, a baj már megtörtént.

A mai modern napvédők a különféle fényvédő „technikákat” ötvözve alkalmazzák, általában tartalmaznak fizikai fényvédőt, melyek szétszórják, visszaverik a bőrünkre vetülő fényt, illetve kémiai fényvédővel is rendelkezek, melyek elnyelik, semlegesítik mind az UVA és UVB hullámhossz tartományába eső sugarakat is.

NE FELEJTSÉTEK!!! NAPOZNI SZABAD, csak okosan kell ezt is csinálni!!!

 

Napozás szabályai!

 

GIGI Sun Care Napozó termékcsalád

A Gigi Sun Care hidratálói három hatást kombinálnak, egyesíti a leginnovatívabb UV szűrő hatóanyagokat, teljes körű védelmet kínálva az UVA és UVB sugarakkal szemben, meggátolják a napfény okozta bőröregedést (photo-aging), megőrzik a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és biztosítja a bőr funkcióinak tökéletes működését.Hipoallergén, teljes napfényblokkoló hatással rendelkező kozmetikumok.

 

Sun Care öregedésgátló nappali hidratáló SPF 30 és SPF 50

A SPF 30-al ellátott fényvédőt ajánljuk mindenkinek, akinek nem érzékeny a bőrre csak napfény okozta bőröregedés ellen szeretne hatékonyan védekezni.

A SPF 50-el ellátott fényvédőt a legérzékenyebb és a pigmentfoltra hajlamos bőrűeknek ajánljuk. Magas fényvédelme mellett, aktív nyugtató, gyulladásgátló és csökkentő hatóanyagokat tartalmaz. Napallergiások is használhatják nem elsősorban napozáshoz, hanem mindennapi életük megkönnyítésére, fokozottan ügyelve arra, hogy a lakásból való távozás előtt fél órával már kenje be ruhátlan testrészeit a készítménnyel

Sun Care Body lotion SPF 34

A Nap káros sugarai ellen védő 34-es faktorú testápoló tej olyan összetevőkkel, melyek hipoallergén készítménnyé teszik. Minden bőrtípusra, de főleg az érzékeny, gyulladásra, foltosodásra hajlamos bőrökre nélkülözhetetlen a nyári időszakban. Főbb összetevői megegyeznek az arcra ajánlott 34-es faktorú hidratálóéval, de több vízálló alapanyagot tartalmaz, azonban egy kiadós úszás után mégis ajánlott újra kenni. Hidratáló, hűsítő, gyulladáscsökkentő, tápláló, bőrvédő és nyugtató hatása van

Sun Care hidratáló SPF 34

Minden bőrtípusra, de különösen a nagyon érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrökre készült ez a különösen magas, 34-es faktorú hidratáló fényvédőkrém. Igényesen összeállított hatóanyagainak köszönhetően a bőrt védi, táplálja, hidratálja. Nyugtató, gyulladáscsökkentő, hámvédő hatása gazdag aromaolaj tartalmának köszönhető ( levendula, cédrus, kamilla, koriander, menta, muskotályzsálya). A legkorszerűbb fizikai és kémiai fényvédők találhatók a készítményben jelentős mennyiségű antioxidáns anyaggal kombinálva. Aloe vera és alga tartalma a bőrön át való vízvesztést gátolja és fokozza a krém hidratáló és hűsítő hatását. Hámlasztó kúrák és aroma kezelés időszaka alatt, és azt követően az otthoni bőrápoláshoz nélkülözhetetlen.

Sun Care Ultralight SPF 40

Az Ultralight hidratáló fluid egy új kategóriát jelent a fényvédelem területén. Univerzális termék, mely magas fényvédelmet biztosít, ugyanakkor nagyon könnyű a textúrája, nem hagy zsíros érzetet. Lágy, könnyen felszívódó formula. Kifejezetten ajánlott érzékeny, rozaceás, illetve zsíros, pattanásos bőrök fényvédelmére, kozmetikai hámlasztás után az összes bőrtípus védelmére. A többi fényvédőtől eltérően, egymás után két rétegben simítsa be bőrébe a fényvédő fluidot a tökéletes védelem elérése érdekében.

 


kozmetika
Arcápolás
Arc-, és dekoltázsmasszázs Természetes, BIO kezelés 3D szempilla hosszabbítás
Quadro Time Machine
4 funkciós fiatalító kezelés Tűnélküli mezoterápia Face lifting
Luxus kezelések
Oxigén bőrfiatalító kezelés Bioplasma bőrmegújítás Arany kezelés
Hámlasztó kezelések
AHA gyümölcssavas Mélyhámlasztás Mikrodermabrázió
Beauty Kozmetika az Evital Parkban | 1016 Budapest, Aladár utca 15 - Zsolt utca 4. fszt. 3-4. | info@beautykozmetika.hu