loader image

Őszi bőrproblémák

Mire figyelj ebben az évszakban?

Kopcsák Emese

Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai, előnyei és hátrányai.

A nyári időjárástól mindenkinek megváltozik a bőre, felgyorsul az öregedés folyamata, csökken a rugalmasság, dehidratálttá válik, megjelennek a ráncok, gyulladás alakul ki, tág pórus lesz látható, napkárosodás jelei figyelhetőek meg, valamint pigment foltok jelennek meg.

Pont ezért ősszel is több területre kell fókuszálnunk a bőrápolás és az arckezelések során.

Intenzíven kell pótolnunk azokat a bőr számára értékes építőköveket, melyeket a nyár folyamán veszít el, ezen felül koncentrált, intenzív hidratáló anyagokra van szükség, nem beszélve a kialakult kellemetlen bőrtünete kezeléséről.

Ez az évszak tökéletes a hámlasztó, bőrmegújító kezelések megkezdésére, akár egyszeri, akár intenzív programokban.

Lehetőségünk van nagyfokú hatóanyag pótlásra is, valamint a bőrfiatalító kezelések számára is kiváló ez az időszak.

Természetesen a különböző eljárások kombinációjára is van lehetőség személyre szabottan és bőrállapotnak megfelelően, hiszen ezáltal egy komplex megoldást nyújthatunk a bőr számára, hatékonyabban és látványosabb kezelhetőek a speciális bőrproblémák is.

Az ősz beköszöntével a szélsőséges időjárás számos rendellenességet okozhat. Bőrünk elkezd dehidratálttá válni, sápadt, fakó, pigmentált,  érzékeny, vagy indokolatlanul zsíros bőr kialakulását okozza.

Az első hideg napok és az őszi évszak megérkezése általánosan is lassítja a bőr sejtjeinek megújulási folyamatait. 

A hideg hatására a bőr irritált lesz, kipirosodik, a hajszálerek kitágulnak. A levegőben található káros anyagok megtámadják a bőr hidro lipid rétegét, törékenyebbé, allergiára, szárazságra is hajlamosabbá válik.

Az ősz ezen felül egy olyan évszak, ami a hormonháztartást és a faggyútermelést is befolyásolja. Fokozódhat a pattanások kialakulása, mert megnő a faggyú termelése, ami zsíros, problémás bőrtünetet okoz.

Ebben az évszakban kevesebb a napfény, a mozgás, ellenben többször van rossz idő, eső, hideg, fokozódik a stressz, nehezebb ételeket eszünk a megnövekedett kalória szükséglet miatt, rengeteg vírus, baktérium, káros anyag támadja a bőrünket, bekapcsoljuk a fűtést, nő a környezetszennyezés.

Az ősz a legtökéletesebb időszak a regenerálódásra, megújulásra. 

Ne feledkezzünk meg a megfelelő hidratálásról, bőrünk védelméről, illetve tartsuk be a mesterséges napsugár pótláskor a szoláriumozás helyes szabályait. Ebben az évszakban a szélsőséges időjárás elleni védekezés mellet, továbbra is figyelmet kell fordítani a fényvédelemre. Csupán azért, mert nem a strandon sütkérezünk, illetve a napsugárzás sem olyan intenzív, mint nyáron, nem azt jelenti, hogy a fényvédőket eltehetjük a következő 6 hónapra. Az őszi, téli időszakban is fontos a negatív hatások elkerülése érdekében bőrünk UV-sugarak elleni védelme.

A bőrérzékenység megszüntetésére, a kellemetlen tünetek enyhítésre az Emozioni Plus termékcsalád kínál megoldást.

Segítségével helyreállíthatjuk a bőr védekező képességét, a hidrofil lipid réteg egészségét, támogatja a hajszálereket, kontrollálja az oxidatív folyamatokat, visszaállítja a bőr jó közérzetét, antioxidánsok, nyugtató, hidratáló hatóanyagok segítségével.

Ősszel és télen lehetőségünk van a nyár, a napsugárzás negatív hatásainak kezelésére. Nyáron az erős napfény egyre nagyobb százalékban tartalmazza a szervezet számára káros UVB sugarakat, illetve a túlzott, helytelen napozás bőrgyulladást és indirekt pirmentképződést indít el, valamint nagymértékben felelős a bőr korai öregedéséért, megvastagodásáért. 

Erre kínálnak megoldást a különböző hámlasztási eljárások a kozmetikában. A kémiai és mechanikai peelingek bőrtípusunknak megfelelő, hatékony, de biztonságos bőrmegújítást tesznek lehetővé a szalonban, melyek kiválóak arra is, hogy felerősítsék az ezt követő hatóanyagok, kezelések hatékonyságát. Érdemes ilyenkor kihasználni a kezelési kúra adta lehetőséget, mellyel intenzív bőrműködést aktivizálást tehetünk lehetővé.

Összességében ez az időszak az érzékenység megszüntetésére, bőrmegújításra, stimulálásra, regenerálásra, feltöltődésre a legideálisabb.

Használd ki! Állítsuk össze együtt célzott hatóanyagokkal és kezelésekkel a személyre szabott bőrmegújító, bőrújjáépítő és otthoni bőrápoló programodat!

error: Content is protected !!