loader image

Őszi bőrápolás

Mire figyelj ebben az évszakban?

Kopcsák Emese

Az ősz a legtökéletesebb időszak a bőrmegújításhoz, regeneráláshoz. 

Az ősz beköszöntével a szélsőséges időjárás, a hőmérséklet csökkenése, a nedves, szeles idő a bőr kipirosodását, bőrérzékenységet, testvégek szederjességét, keringési rendellenességet, enyhe fagydaganatot okozhatnak. Bőrünk elkezd dehidratálttá válni, sápadt, fakó, pigmentált, száraz, érzékeny, kivörösödött vagy indokolatlanul zsíros bőr kialakulását okozza.

Ne feledkezzünk meg a megfelelő hidratálásról, bőrünk védelméről, melegen tartásáról, illetve tartsuk be a mesterséges napsugár pótláskor a szoláriumozás helyes szabályait. Ebben az évszakban a szélsőséges időjárás elleni védekezés mellet, továbbra is figyelmet kell fordítani a fényvédelemre. Csupán azért, mert nem a strandon sütkérezünk, illetve a napsugárzás sem olyan intenzív, mint nyáron, nem azt jelenti, hogy a fényvédőket eltehetjük a következő 6 hónapra. Az őszi, téli időszakban is fontos, hogy hidratáló krémünk tartalmazzon fényvédőfaktorokat, ugyanis a negatív hatások elkerülése érdekében elengedhetetlen bőrünk UV-sugarak elleni védelme.

Ősszel és télen lehetőségünk van a nyár, a napsugárzás negatív hatásainak kezelésére. Nyáron az erős napfény egyre nagyobb százalékban tartalmazza a szervezet számára káros UVB sugarakat, illetve a túlzott, helytelen napozás bőrgyulladást és indirekt pirmentképződést indít el, valamint nagymértékben felelős a bőr korai öregedéséért. A meleg évszakban a fokozott verejtékezés is megviseli a bőrt. A megpróbáltatások ellen a bőr megvastagodással védekezik.

Erre kínálnak megoldást a különböző hámlasztási eljárások a kozmetikában. A kémiai és mechanikai peelingek bőrtípusunknak megfelelő, hatékony, de biztonságos bőrmegújítást tesznek lehetővé a szalonban, melyek kiválóak arra is, hogy felerősítsék az ezt követő hatóanyagok, kezelések hatékonyságát. Érdemes ilyenkor kihasználni a kezelési kúra adta lehetőséget, mellyel intenzív bőrműködést aktivizálást tehetünk lehetővé.

Összességében ez az időszak a bőrmegújításra, stimulálása, regenerálásra, feltöltődésre a legideálisabb. Használd ki! Állítsuk össze együtt személyre szabott bőrmegújító, bőrújjáépítő programodat!