loader image

Őszi bőrápolás

Mire figyelj ebben az évszakban?

Kopcsák Emese

Az első hideg napok és az őszi évszak megérkezése általánosan is lassítja a bőr sejtjeinek megújulási folyamatait. A védelem miatt a szervezetünk kevesebb vért küld a bőrfelszínre, hogy ne hűljön ki és ne csökkenjen a test hője.

A hideg hatására a bőr irritált lesz, kipirosodik, a hajszálerek kitágulnak. A levegőben található káros anyagok megtámadják a bőr hidro lipid rétegét, törékenyebbé, allergiára, szárazságra is hajlamosabbá válik.

Az ősz ezen felül egy olyan évszak, ami a hormonháztartást és a faggyútermelést is befolyásolja. Fokozódhat a pattanások kialakulása, mert megnő a faggyú termelése, ami zsíros, problémás bőrtünetet okoz.

Ebben az évszakban kevesebb a napfény, a mozgás, ellenben többször van rossz idő, eső, hideg, fokozódik a stressz, nehezebb ételeket eszünk a megnövekedett kalória szükséglet miatt, rengeteg vírus, baktérium, káros anyag támadja a bőrünket, bekapcsoljuk a fűtést, nő a környezetszennyezés.

Az ősz a legtökéletesebb időszak a regenerálódásra, megújulásra. 

Az ősz beköszöntével a szélsőséges időjárás, a hőmérséklet csökkenése, a nedves, szeles idő a bőr kipirosodását, bőrérzékenységet, testvégek szederjességét, keringési rendellenességet, enyhe fagydaganatot okozhatnak. Bőrünk elkezd dehidratálttá válni, sápadt, fakó, pigmentált, száraz, érzékeny, kivörösödött vagy indokolatlanul zsíros bőr kialakulását okozza.

Ne feledkezzünk meg a megfelelő hidratálásról, bőrünk védelméről, melegen tartásáról, illetve tartsuk be a mesterséges napsugár pótláskor a szoláriumozás helyes szabályait. Ebben az évszakban a szélsőséges időjárás elleni védekezés mellet, továbbra is figyelmet kell fordítani a fényvédelemre. Csupán azért, mert nem a strandon sütkérezünk, illetve a napsugárzás sem olyan intenzív, mint nyáron, nem azt jelenti, hogy a fényvédőket eltehetjük a következő 6 hónapra. Az őszi, téli időszakban is fontos, hogy hidratáló krémünk tartalmazzon fényvédőfaktorokat, ugyanis a negatív hatások elkerülése érdekében elengedhetetlen bőrünk UV-sugarak elleni védelme.

A bőrérzékenység megszüntetésére, a kellemetlen tünetek enyhítésre az Emozioni Plus termékcsalád kínál megoldást.

Segítségével helyreállíthatjuk a bőr védekező képességét, a hidrofil lipid réteg egészségét, támogatja a hajszálereket, kontrollálja az oxidatív folyamatokat, visszaállítja a bőr jó közérzetét, antioxidánsok, nyugtató, hidratáló hatóanyagok segítségével.

Ősszel és télen lehetőségünk van a nyár, a napsugárzás negatív hatásainak kezelésére. Nyáron az erős napfény egyre nagyobb százalékban tartalmazza a szervezet számára káros UVB sugarakat, illetve a túlzott, helytelen napozás bőrgyulladást és indirekt pirmentképződést indít el, valamint nagymértékben felelős a bőr korai öregedéséért. A meleg évszakban a fokozott verejtékezés is megviseli a bőrt. A megpróbáltatások ellen a bőr megvastagodással védekezik.

Erre kínálnak megoldást a különböző hámlasztási eljárások a kozmetikában. A kémiai és mechanikai peelingek bőrtípusunknak megfelelő, hatékony, de biztonságos bőrmegújítást tesznek lehetővé a szalonban, melyek kiválóak arra is, hogy felerősítsék az ezt követő hatóanyagok, kezelések hatékonyságát. Érdemes ilyenkor kihasználni a kezelési kúra adta lehetőséget, mellyel intenzív bőrműködést aktivizálást tehetünk lehetővé.

Összességében ez az időszak az érzékenység megszüntetésére, bőrmegújításra, stimulálásra, regenerálásra, feltöltődésre a legideálisabb.

Használd ki! Állítsuk össze együtt célzott hatóanyagokkal és kezelésekkel a személyre szabott bőrmegújító, bőrújjáépítő és otthoni bőrápoló programodat!

error: Content is protected !!