loader image

Szezonalitás a kozmetikai kezelés és az otthoni ápolók kiválasztásánál

Van jelentősége a szezonalitásnak egy kozmetikai kezelés, vagy az otthoni ápolók kiválasztásánál? Ha igen, mire figyeljünk a nyári bőrápolás során?

Kopcsák Emese

Van jelentősége a szezonalitásnak egy kozmetikai kezelés, vagy az otthoni ápolók kiválasztásánál? Amennyiben igen, mire kell figyelnünk a nyári bőrápolás során?
 

Az évszakok változása nemcsak a körülöttünk lévő környezet átalakulását eredményezi, hanem minden ilyen változás a bőrünkre is hatással van, hiszen a megváltozott időjáráshoz a szervezetünknek is alkalmazkodnia kell, hogy egyensúlyban tudjon maradni. 

Bőrünk szervezetünk első védelmi vonala, ezáltal a leginkább kitett a különböző időjárási, hőmérsékleti viszontagságoknak. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy míg különböző testrészeinket védeni tudjuk ruhával, kesztyűvel, addig az arcunknak minden változást, környezeti tényezőt és ártalmat el kell szenvednie. Ezért nagyon fontosnak tartom a szezonalitást, mind a professzionális kozmetikai kezelések, mind az otthoni ápoló termékek esetében.

Gondoljunk csak bele, más ruhaneműket viselünk nyáron és megint másokat télen, más színű alapozó illeszkedik a bőrünkhöz a napsütéses időszakban és más, amikor borongós az időjárás. Ennek értelmében az arcápolási termékeink tekintetében is szükséges a változtatás.

Minden évszak különböző megoldandó feladattal, problémával állít szembe minket, így bőrünket is. A szalon kezelések során a kozmetikus minden szempontot figyelembe véve választja ki a legmegfelelőbb kezelési protokollt.

Érdemes konzultálni vele évszakváltáskor az otthoni ápoló termékekkel kapcsolatban is, hogy az időjárásnak, a bőr megváltozott igényeinek és tüneteinek legmegfelelőbb terméket használhassátok napi szinten, amivel megelőzhető a komolyabb bőrprobléma kialakulása, valamint a már módosult bőrállapot is hatékonyan kezelhető.

Amennyiben figyelembe vesszük az időjárási tényezőt, a megváltozott hatásokat, ehhez igazodva változtatunk néhány terméken a beauty rutinunkban, kihasználhatjuk az adott évszak minden előnyös tulajdonságát, miközben a bőrünk egészségét és egyensúlyát is fenntartjuk.

Minden esetben kérd ki szakértő kozmetikus tanácsát, aki a számodra legoptimálisabb megoldást fogja javasolni.

A nyári melegben a folyamatos folyadékbevitel, valamint a bőr hidratálása is fontos. Többet izzadunk, megnő a vízvesztés, dehidratáltabbá válik a bőr, foltok, érzékenység, bőrgyulladás alakulhat ki, felgyorsulhat az öregedés.

A meleg időjárásban más textúrájú termékeket preferálunk, hiszen nehezen viselünk el bármit is a bőrünkön. Ennek oka, hogy bőrünk több faggyút termel

Ezért válasszunk ilyenkor könnyed textúrájú, frissitő és hidratáló hatású szérumokat, fluidokat, amik gyorsan a bőr mélyére szívódnak, nem érezzük nehéznek, magas hatóanyag koncentrátumok, használatuk nincs korhoz kötve, bőrtípusnak megfelelően választható, hozzájárulnak a bőr egészséges működéséhez és szépségéhez.

Nyári, könnyű textúrájú termékek listáját ide kattintva nézheted meg

Nemcsak az arckrémeket érdemes az évszakhoz igazítani. Nyáron a lemosókat könnyű habokra, zselékre, a tonikokat hidratáló arcpermetre cserélhetjük.

A Vagheggi arckezelések és bőrápoló termékek nyáron is megoldást nyújtanak a különböző bőrproblémákra. Felkészíthetjük arcunkat és testünket a napozásra, megerősíthetjük védekező képességét a Lime termékekkel, hatékonyan vehetjük fel a harcot a pigmentfoltok kialakulásával szemben a White Moon termékcsaláddal, csökkenthetjük az érzékenységét az Emozioni Plus termékekkel, a megfelelő hidratációról pedig a Rehydra gondoskodik, hogy csak a legfőbb problémákat emeljem ki. Természetesen a nyári bőrápolás is személyre és bőrtípusra szabható.

Ne feledkezzünk meg ajkaink védelméről és a fényvédelemről sem, hiszen ebben az évszakban fokozottabban kell erre odafigyelni.

Napozó termékcsalád tagja között mindenki megtalálhatja a számára, családja számára legideálisabb kiszerelést, összeállítást. Előkezelők, utóápolók és különböző faktorszámú, textúrájú termékeket kínálunk környezetbarát csomagolásban korall friendly hatóanyagokkal, melyek nem károsítják a vízi növény és állatvilágot, miközben maximális védelmet biztosítanak a bőr számára.

Napozó termékekről ide kattintva olvashatsz bővebben

error: Content is protected !!