loader image

Lézerrel a szőrszálak ellen

 

Gyorsan, tartósan, fájdalommentesen! 

Kopcsák Emese

Amikor a nemkívánatos szőrszálaktól szeretnénk megszabadulni, elénk tárulnak a különböző eljárások listája. De vajon nekünk melyik lesz jó? Gyanta? Hagyományos? Patronos? Wax? Cukorpaszta? IPL? Lézer? A fő kérdés az, hogy meddig szeretnénk élvezni a simaságot. Ennek függvényében kell az eljárások közül választanunk.

Amennyiben gyors, fájdalommentes, tartós eljárásra vágyunk, abban az esetben jöhet szóba a lézer lehetősége. Ráadásul, így elbúcsúzhatunk a benőtt szőrszálaktól és a begyulladt szőrtüszőktől is, ellenben csak a kevésbé napsütéses évszakokban végezhető a kezelés, mert a nagy energiájú fény, amivel dolgozunk, érzékennyé teszi a bőrt és nem kívánt pigmentálódást okoz, azonban évekig tartó simaságot biztosít számunkra.

Tartós szőrtelenítéskor, a lézer segítségével, nagy energiájú fényt bocsájtunk ki a kezelt területre. A lézer áthatol a bőr felületén. A nagy energiát a szőrszálak és a szőrtüsző festékanyaga, a melanin, a környező szövetek roncsolódása nélkül elnyeli, és levezeti a szőrtüszőig. Közben hőenergiává alakul, ezáltal felmelegíti a szőrhagymát, amiből ennek hatására elpárolog a víz és a szőrtüsző szerkezete elroncsolódik, elpusztul.

Ennek ismeretében fontos, hogy legyen szőr a szőrtüszőben, azaz csak borotválni szabad a kezelés előtt és alatt egyaránt, illetve nem szabad a szőrszálak színtelenítése sem, mivel így kivonnánk belőle a melanint, nem lesz, ami elnyeljed a fényenergiát!

Mivel a szőr növekedési ciklusa testtájanként, egyénenként eltérő, így a lézeres kezelést is ismételni kell. Ezzel az eljárással csak a növekedési fázisban lévő szőrszálakra tudunk hatni, mivel ekkor történik a melanin termelés, illetve a szőr növekedéséért felelős mátrix sejteket is ebben a fázisban tudjuk a leghatékonyabban károsítani. A kezelés ideje alatt nyugalmi fázisban levő szőrszálak bármikor elkezdhetnek növekedni egy hormonális változás következtében, illetve a szőrtüszők önregeneráló képesség miatt is újra kinőhetnek a nem kívánt szőrszálak, igaz legtöbbször vékonyabb, kevesebb, kevésbé sűrű, de megjelenhetnek.

A dióda lézer egy olyan egyedülálló fénykezelés, amely biztonságos és hatékony megoldás tartós szőrtelenítésre. Nagy teljesítményével és rövid, illetve hosszú impulzus-képességével, a bőr- és a szőrszínek szélesebb skáláját tudjuk kezelni. A dióda lézeres szőrtelenítő technológia a fény és a hő szelektív dinamikáján alapul.

Tartós szőrtelenítéskor, a lézer segítségével, nagy energiájú fényt bocsájtunk ki a kezelt területre. A lézer áthatol a bőr felületén. A nagy energiát a szőrszálak és a szőrtüsző festékanyaga, a melanin, a környező szövetek roncsolódása nélkül elnyeli, és levezeti a szőrtüszőig. Közben hőenergiává alakul, ezáltal felmelegíti a szőrhagymát, amiből ennek hatására elpárolog a víz és a szőrtüsző szerkezete elroncsolódik, elpusztul.

Ennek ismeretében fontos, hogy legyen szőr a szőrtüszőben, azaz csak borotválni szabad a kezelés előtt és alatt egyaránt, illetve nem szabad a szőrszálakat színteleníteni sem, mivel így kivonnák belőle a melanint, nem lesz, ami elnyelje a fényenergiát!

Mivel a szőr növekedési ciklusa testtájanként, egyénenként eltérő, így a lézeres kezelést is ismételni kell. Ezzel az eljárással csak a növekedési fázisban lévő szőrszálakra tudunk hatni, mivel ekkor történik a melanin termelés, illetve a szőr növekedéséért felelős mátrix sejteket is ebben a fázisban tudjuk a leghatékonyabban károsítani. A kezelés ideje alatt nyugalmi fázisban levő szőrszálak bármikor elkezdhetnek növekedni egy hormonális változás következtében, illetve a szőrtüszők önregenerálódó képessége miatt is újra kinőhetnek a nem kívánt szőrszálak, igaz legtöbbször nem olyan vastagságúak, számuk kevesebb, sűrűségük is kisebb, de megjelenhetnek.

A leghatékonyabb eredmény elérése, illetve a kellemetlen mellékhatások kiküszöbölése érdekében, teljesen személyre szabható a kezelés, mivel minden vendég esetében külön állítjuk be a bőrtípust, a szőrszál színét, vastagságát és sűrűségét a kezelés megkezdése előtt, de használat közben is bármikor módosítható az intenzitás. Ezáltal mindenféle szőrzetet tudunk kezelni vele.

A kezelőfejhez közvetlenül csatlakoztatott hűtési rendszernek köszönhetően védelmet nyújt a bőrnek, maximális kényelmet nyújt kezelés közben, a legkisebb kellemetlenség nélkül. A szőrtelenítés egyetlen kellemetlen tünete a meleg, illetve az enyhe csipkedő érzés is minimálisra csökkenthető, fájdalommentessé tehető még a legérzékenyebb területeken is.

A nagy energiasűrűség a nagy nyílásmérettel, az állítható impulzushosszal és a hatékony hűtőrendszerrel biztosítja a kezelés eredményességét.

Különböző méretű kezelőfejeknek köszönhetően minden területen, könnyen, hatékonyan és gyorsan elvégezhető az eljárás, legyen szó az arc, vagy a test különböző területeiről akár nőknél, akár férfiaknál. Még a nagyobb testrészek szőrtelenítése is elvégezhető, akár egy ebédszünet alatt.

A lézeres szőrtelenítéssel tartós eredményt érhetünk el. A tapasztalat mindenképpen pozitív.

A dióda lézeres kezelés előnye:

 • Nincs felépülés idő
 • Nincs fájdalom
 • Nem okoz traumát a szervezet számára
 • Nem, vagy csak minimális kellemetlen érzéssel jár
 • Biztonságos és kényelmes
 • Hatása klinikailag bizonyított
 • Napbarnított bőröknél is alkalmazható

Lézeres szőrtelenítés előtti fontos tudnivalók:

 • A kezelést megelőző legalább 4 hétben ez érintett bőrfelszín napsugárzásnak, vagy szoláriumnak kitenni szigorúan TILOS!
 • A kezelendő területen a kezelést megelőző 4 hétben önbarnító krémek használata TILOS!
 • Közvetlenül kezelés előtt, amennyiben szükséges, szőrzetet le kell borotválni, hogy ne égjen meg és ne idézzen elő felületi reakciókat. Férfiak lehetőleg 2-szer is borotválják meg a területet kezelés előtt.
 • Fényérzékenyítő gyógyszere szedése, vagy helyi alkalmazása, egyes gyógynövények szedése mellett a kezelést el kell halasztani (pl.: antibiotikum, vaskészítmények, altatók, vízhajtó, orbáncfű, stb.)
 • Retinol tartalmú krémek, Differin, Glikolsav, fehérítő termékek és hámlasztó készítmények használatát a kezelés előtt 1 héttel abba kell hagyni. Hámlasztó kúra esetén, a kúra befejezése után 1 hónappal végezhető el a kezelés.
 • Kezelés napján lehetőség szerint tiszta bőrrel, arcon végzett kezelés esetén, smink nélkül érkezzen.
 • Tetoválással, tartós sminkkel ellátott bőrfelületeket nem szabad kezelni.
 • Roaccutan és egyéb isotretinoin tartalmú gyógyszert 6 hónappal a kezelés előtt abba kell hagyni.

Lézeres szőrtelenítés utáni fontos tudnivalók:

 • A lézeres tartós szőrtelenítő kezelés egy non-invazív (szúrás, vágás mentes) terápia. Lábadozási, vagy kieső időre a kezelés következtében a gyakorlat szerint nem kell számítani, mindennemű szakmai vagy szabadidős tevékenység azonnal folytatható. A kezelt területet enyhén jegelhetjük.
 • Enyhe napégéshez hasonló reakció előfordulhat, ami általában a kezelést követő néhány órában rendeződik.
 • Enyhe bőrpír, ödéma (dagadás), esetleg bevérzés normális reakció, pár napig fennállhat.
 • A bőr érzékenyebb a kezelést követő 2-3 napban. Kímélő arclemosó, tusfürdő használata javasolt, langyos vízzel és a bőr erős dörzsölése nélkül.
 • Amennyiben nincs felszíni bőrsérülés mindennapi bőrápoló termék azonnal használhatóak (hidratáló krém, testápoló, smink), de ajánlatos, amennyiben lehetséges, 1 napig kerülni ezek használatát.
 • Napfény, szolárium és önbarnító krémek kerülése a kezelések közötti időszakban is nagyon fontos. Széles spektrumú (UVA/UVB) legalább SPF30-as fényvédő faktor használata javasolt, 2 óránkénti ismétléssel, az olyan területeken, amit nem tudunk ruhával eltakarni. Napfényes időben még a kalap viselése is ajánlott.
 • A pigmentált területek a kezelés után sötétebbnek tűnnek, szürkésen elszíneződhetnek. Esetleg pörkképződés is lehet. Ezeket a területeket hagyja természetesen meggyógyulni, ne kapargassa.
 • Kerülje a forró fürdőt, szaunát és intenzív izzadást 24-48 órán át a kezelés után, vagy addig, amíg a bőrpír teljesen el ne tűnik.
 • Irritáló kozmetikumok (pl.: retinol, gyümölcssavas készítmények és bőrradírok) használata egy hétig kerülendő.
 • Kémiai hámlasztás, arckezelés, mikrodermabrázió a kezelt területen egy hétig TILOS!

A lézeres szőrtelenítésnek a legideálisabb időszaka ősztől tavaszig tart! Tehát most kezdődik! Várlak szeretettel!

error: Content is protected !!