loader image

TÉLI BŐRÁPOLÁS

MIRE KELL FIGYELNI EBBEN A HIDEG ÉVSZAKBAN?

Kopcsák Emese

A tél meghozza a hideget, a havat, a jeget, szelet és még a fűtést is bekapcsoljuk. Megváltozik az időjárás és a bőrünket érő hatások, így érdemes a bőrápolási rutint is ehhez igazítani. Ebben az időszakban nagyobb gondot kell fordítanunk a megelőzésre. Ne akkor kezdjünk el csak foglalkozni a bőrünkkel és a változtatással, amikor az már látható és kellemetlen tüneteket okoz, hisz akkor a megoldás is hosszabb időt vesz majd igénybe.

Téli időszakban stresszesebbek, kedvetlenebbek vagyunk, ezzel egyetemben a légszennyezettség megnövekszik, a napsütéses órák száma lecsökken.

A bőr fáradt, fakó, rugalmatlan, érdes, néha gyulladt és egyre érzékenyebbé, dehidratáltabbá válik. Ennek oka, hogy a hidro lipid réteg védekező képessége csökken, a sejtműködés és a mikro keringés lelassul, ami a sejtek megújulási folyamatát és normális működését gátolja.

A testünket, a nyakunkat, a kezeinket ruházattal, sállal, kesztyűvel tudjuk védeni, ám az arcunk folyamatosan ki van téve a hidegnek, melegnek, szélnek, fagynak, illetve ez a testrészünk érzékeli leginkább a nagy hőmérséklet különbségeket is. Nagyon fontos védeni, és erre legalkalmasabb eszköz a megfelelő bőrápoló termékek használata.

Ebben az évszakban előtérbe kerülnek a tartalmasabb készítmények, hidratáló krémet is érdemes táplálóbb textúrájú változatra váltani, amit kiegészíthetünk szérumokkal. Tápláló éjszakai krémmel intenzíven regeneráljuk a bőrt, naponta többször érdemes hatékony kézkrémet alkalmazni, hetente egyszer érdemes maszkkal erősíteni az ápolást. Télen sem szabad megfeledkezni a megfelelő fényvédelemről, legyen szó akár a hétköznapokról, vagy sportolásról. Fontos, hogy havas időben, a hóról visszaverődő napsugár fokozott UV védelmet követel.

 

Hűvös időben ne feledkezzünk meg kezünk, testünk és a szánk ápolásáról, védelméről sem.

 

A kozmetikában ez az évszak ideális a vitalizáló, tápláló, regeneráló kezelésekhez, bőrmegújító hámlasztó kúrákhoz, pigmentfoltok halványításához.

 

Várlak szeretettel

error: Content is protected !!