loader image

Szezonalitás a kozmetikai kezelés és az otthoni ápolók kiválasztásánál

Van jelentősége a szezonalitásnak egy kozmetikai kezelés, vagy az otthoni ápolók kiválasztásánál? Ha igen, mire figyeljünk a bőrápolás során?

Kopcsák Emese

Van jelentősége a szezonalitásnak egy kozmetikai kezelés, vagy az otthoni ápolók kiválasztásánál? Amennyiben igen, mire kell figyelnünk a bőrápolás során?
 

Az évszakok változása nemcsak a körülöttünk lévő környezet átalakulását eredményezi, hanem minden ilyen változás a bőrünkre is hatással van, hiszen a megváltozott időjáráshoz a szervezetünknek is alkalmazkodnia kell, hogy egyensúlyban tudjon maradni. 

Bőrünk szervezetünk első védelmi vonala, ezáltal a leginkább kitett a különböző időjárási, hőmérsékleti viszontagságoknak. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy míg különböző testrészeinket védeni tudjuk ruhával, kesztyűvel, addig az arcunknak minden változást, környezeti tényezőt és ártalmat el kell szenvednie. Ezért nagyon fontosnak tartom a szezonalitást, mind a professzionális kozmetikai kezelések, mind az otthoni ápoló termékek esetében.

Gondoljunk csak bele, más ruhaneműket viselünk nyáron és megint másokat télen, más színű alapozó illeszkedik a bőrünkhöz a napsütéses időszakban és más, amikor borongós az időjárás. Ennek értelmében az arcápolási termékeink tekintetében is szükséges a változtatás.

Minden évszak különböző megoldandó feladattal, problémával állít szembe minket, így bőrünket is. A szalon kezelések során a kozmetikus minden szempontot figyelembe véve választja ki a legmegfelelőbb kezelési protokollt.

Érdemes konzultálni évszakváltáskor nemcsak a szalon kezeléseket illetően, hanem az otthoni ápoló termékekkel kapcsolatban is, hogy az időjárásnak, a külső tényezőknek, hatásoknak, a bőr megváltozott igényeinek és tüneteinek legmegfelelőbb terméket használhassátok napi szinten, amivel megelőzhető a komolyabb bőrprobléma kialakulása, valamint a már módosult bőrállapot is hatékonyan kezelhető.

Amennyiben figyelembe vesszük az időjárási tényezőt, a megváltozott hatásokat, ehhez igazodva változtatunk néhány terméken a beauty rutinunkban, kihasználhatjuk az adott évszak minden előnyös tulajdonságát, miközben a bőrünk egészségét és egyensúlyát is fenntartjuk.

Minden esetben kérd ki szakértő kozmetikus tanácsát, hogy a számodra legoptimálisabb termékeket használhasd.

Minden évszakban más-más hatások ellen kell védekeznünk, más termékek, textúrákat kedvelünk, más és más problémákkal szembesülünk.

A különböző évszakokban másféle hatások miatt válhat szárazzá, érzékennyé a bőr, alakulhatnak ki pigmentfoltok, pattanások, gyulladások, valamint gyorsulhat fel az öregedés.

Eltérő időjárás, eltérő ártalmak, eltérő megoldások bőrtípusnak megfelelően, mely hozzájárul a bőr egészséges működéséhez és szépségéhez.

Az évszakok változásával nemcsak az arckrémeket érdemes az időjáráshoz igazítani, hanem a lemosókat, a tonikokat, vagy akár az extra termékeket is. Minden évszakban figyelnünk kell ajkaink védelmére és a fényvédelemre is.

A Vagheggi arckezelések és bőrápoló termékek minden évszakban megoldást nyújtanak a különböző bőrproblémákra. Ami azonban sokkal fontosabb, hogy a termékek és a kezelések lehetőséget biztosítanak a megelőzésre, felkészítésre is akár az arc, vagy a test bőrét illetően. 

Bőrállapot felmérésre, konzultációra, vagy speciális gépi bőrdiagnosztikára is szeretettel várlak, ha szakszerű megoldásra vágysz.

Bőrápoló mentor programomat pont azzal a céllal hoztam létre, hogy az évszaknak megfelelően, szakszerű gépi bőrdiagnosztikával megalapozva, közösen megtervezzük és összeállítjuk az arcápoló programot a szalon kezelését illetően, frissítjük az otthoni bőrápoló rutin termékeit, szakszerű használati utasítással, szépség recepttel és tanácsadással kiegészítve.

 

A bőrdiagnosztikáról, valamint a mentor programról bővebben ITT olvashatsz.

 

error: Content is protected !!