BIO+ organic, vegan termékcsalád

Kopcsák Emese

Egy magas hozzáadott értékkel rendelkező kozmetikai család, ami a koherencia, funkcionalitás és átláthatóság alapján kiemelkedik a többi termék közül.

A BIO+ termékcsalád Cosmos Organic és Vegan minősítéssel rendelkezik.

Mi a Cosmos Organic és mit jelent ez a minősítés?

A Cosmos Organic a bio kozmetikumok európai és nemzetközi szinten elfogadott minősítő rendszere. 2016. December 31-étől minden új bio kozmetikai terméket a Cosmos standard szerint kell minősíteni és harmonizálni.

Ez a standard meghatározza a teljesítendő elvárásokat, ami alapján egy kozmetikum bionak és natúrnak tekinthető. A teljes gyártási folyamatot ellenőrzik a fenntarthatóság elvek, biodiverzitás tiszteletben tartásának, természetes erőforrások felelős felhasználását, az emberi egészség és a környezet megóvásának figyelembe vételével.

A BIO+ termékcsalád kozmetikai formulái a vegán kozmetikumok standardjai alapján lettek meghatározva. A vegán kozmetikum minősítés garantálja a vegán életmód szabályainak figyelembe vételét, különös figyelmet fordítva nem csak az állati eredetű összetevőkre, de kizárja az ezen összetevők begyűjtése során történő esetleges szennyeződést is.

A BIO+ is, mint minden Vagheggi termék 100% Made is Italy.

 

A BIO+ nemcsak gondosan válogatott, minősített alapanyagokból lett megalkotta, de a természet, az ember és az állatok iránti tiszteletből fakad, a “fenntartható fejlődés” fogalmának teljes elfogadásával.

A BIO+ lehetővé teszi a bio kozmetikai megközelítést a professzionális kezelésekben is.

A csomagolásnál az volt a cél, hogy figyelembe vegyük a felhasználók esztétikai igényeit.

”Shiro Alga Papír” felhasználásával, FSC tanúsítvánnyal rendelkező újrahasznosított innovatív ökopapír, amely a lagúnákban elterjedt gyomalgából készül.

Nem használtunk festékeket, ragasztót, eltávolítottuk a tájékoztató cédulát, címkét, viszont kihasználtuk a csomagolás teljes felületét az információk feltüntetéséhez.

A tégelyében és üvegcsék “ultrakönnyű” üvegből készültek, ami csökkenti a környezetre gyakorolt hatását és könnyen újrahasznosítható, a tudósok bio műanyagból,  növényi eredeti PE, ami Brazíliában begyűjtött barnacukor felhasználásával készül OGM nélkül, ez a gyártás során lehetővé teszi a CO2 kibocsájtás jelentős csökkentését.

”I’m green” tanúsítvánnyal rendelkezik.

A testápoló termékcsalád csomagolása PET-R újrahasznosított műanyag háztartási hulladékból állítják elő, ezáltal limitált a környezetre gyakorolt hatását.

HATÓANYAGAI:

FEHÉR ÜRÖM: ideális a bőr hidratálására, tonizálására és feszesítésére.

POMELO: Cosmos minősítésű hatóanyag. A bőr hatékony szövetségese, stimulálja a sejtjeinek megújulási folyamatát, csökkenti a bőrhibákat, vitalizálja, táplálja és simítja, ragyogó, homogén, és selymes lesz.

LEN: a különleges szabadalmaztatott lenmag kivonat stimulálja a kollagén és a hialuronsav termelődését, age care hatással bír és cosmos minősítéssel rendelkezik.

OLÍVA: polifenolokban, E vitaminban és karotinoidokban gazdag, melyek természetesen táplálják a bőrt és megkötik a szabad gyököket.

MÁLNA: gazdag ásványi anyagokban és A, B, C, E, K és J vitaminokban, energetizáló és frissítő hatással.

VÖRÖS ÁFONYA: a hidegen sajtolt vörös áfonya olaj gazdag omega-3/6/9 savakban, ezért tökéletes a bőr táplálására, antioxidáns hatású.

LICHI: magjának poralakja garantálja a bőr természetes hámlasztását, aminek hatására a bőr sima és selymes lesz.

 

A fenntartható fejlődés szempontjából nagyon fontos, hogy az összetevők nagy része a közelben elérhető legyen, így is csökkentve a szállítás okozta CO2 kibocsájtást. Azoknál az alapanyagoknál, ahol ez nem kivitelezhető kizárólag FAIR TRADE kereskedelemből szerezzük be azokat. Erre kiváló példa a bio karité vaj, ahol segíteni tudjuk a mély szegénységben élő nyugat-afrikai nők helyzetét, akik szövetkezetekbe csoportosulva dolgoznak fenntartható módon. A fenntarthatóság jelentése ebben a kontextusban:

  • küzdelem a szegénység ellen,
  • az életkörülmények javítása és jövőkép biztosítása,
  • a fair trade politika támogatása,
  • a biodiverzítás fenntartása.

 

A BIO+ TERMÉKCSALÁD

ARCLEMOSÓ TONIK málna vízzel480d30f1-3d87-4378-b23d-2f2bb5b4ce60.jpeg
Arclemosó tonik könnyű, puha textúrával, sminklemosóként is alkalmazhatjuk. A közvetlenül a termékbe kerülés előtt gőzzel desztillált málnavíz garantálja a maximális frissességet és tonizálást. Finoman masszírozzuk be, majd vízzel öblítsük le.

ArcradírARCRADÍR vörös áfonyával és lichivel
Tápláló emulzió, a 100%-osan megújuló és biológiailag lebomló forrásokból származó lichi és áfonya porok tökéletes kombinációjának köszönhetően, ideális bármilyen bőrtípusra. Kisimítja és megújítja a bőrt, amitől az élettel teli és ragyogó lesz. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be, a T-vonalnál végezzünk még alaposabb masszázst, majd vízzel mossuk le! Használjuk hetente kétszer!

24-c3b3rc3a1s-hidratc3a1lc3b3-krc3a9m.png24 ÓRÁS HIDRATÁLÓ KRÉM fehér üröm kivonattal
Ideális minden bőrtípusra, még a legérzékenyebb bőrökre is; a Bio+ eszenciákkal tökéletesen kombinálható és személyre szabható.

BŐRTÖMÖRÍTŐ Bőrtömörítő esszenciaESSZENCIA lenmag kivonattal
Bőrtömörítő hatású esszencia bio lenmag kivonattal, hyaluronsavval és organikus narancsvirág vízzel, amelyek bőrtömörítő, lifting és simító hatást eredményeznek. A BIO+ 24 órás arckrém előtt vigyük fel az arc, nyak és dekoltázs területére.

Antioxidáns esszenciaANTIOXIDÁNS ESSZENCIA pomelo kivonattal
Antioxidáns hatású esszencia bio pomelo kivonattal a ragyogó, homogén, selymes és megújult bőrért. Kiváló sminkalap. A BIO+ 24 órás arckrém előtt vigyük fel az arc, nyak és dekoltázs területére.

Tápláló esszenciaTÁPLÁLÓ ESSZENCIA olíva olajjal és sáfránnyal
Tápláló hatású, omega-3 zsírsavakban gazdag esszencia hidegen préselt olíva olajjal, sáfránnyal és lenolajjal, kiváló a nagyon száraz és érzékeny bőrökre. Reggel és este a BIO+ 24 órás arckrém előtt vigyük fel az arc, nyak és dekoltázs területére.

BŐRMŰKÖDÉST KIEGYENSÚLYOZÓ ARCMASZK vörös áfonya olajjal
3ccdbcfa-48de-43d9-9bef-e9827c6add3b.pngFair trade és bio karité vaj, színezékmentes, 100%-ban természetes rózsaszín agyaggal dúsítva, amelyeknek feldolgozás során kémiai anyagok nem kerültek felhasználásra. A hidegen sajtolt vörös áfonya olajnak köszönhetően maximális tápláló, nyugtató és regeneráló hatást garantál. Az arcszín homogén lesz, a bőr ragyogóvá válik. Hagyjuk a bőrön 20 percig, majd vízzel mossuk le! A maszkot használhatjuk fáradtság, stressz esetén vagy bármikor, amikor arcbőrünket szeretnénk ragyogóvá és egységessé tenni.

BEAUTY TIN – MICSODA SZENVEDÉLY
„Válaszd azt a Beauty dobozkát, amelyik Neked a legjobban tetszik és ajándékozd meg magad vagy másokat egy csodálatos Bio+ kozmetikai kittel, amelyben sok meglepetést is találhatsz…..”
Minden BEAUTY TIN a következő termékeket tartalmazza: 24 ÓRÁS HIDRATÁLÓ ARCKRÉM – 50 ml-es tégelyben, 2 db ARC ESSZENCIA üvegcse – 30 ml és számos meglepetés, mint pl. Arclemosó Tonik és Arcradír minták, hogy kipróbálhasd a BIO+ által nyújtott 360 fokos arcápolási élményt.

Beauty tin zöld

BEAUTY TIN LILA: 24 órás hidratáló krém+ tápláló és bőrtömörítő hatású esszencia
BEAUTY TIN TÜRKÍZ: 24 órás hidratáló krém+ tápláló és antioxidáns hatású esszencia
BEAUTY TIN ZÖLD: 24 órás hidratáló krém+ bőrtömörítő és antioxidáns hatású esszencia

BIO+ TESTÁPOLÓ TERMÉKEK

TestápolóTESTRADÍR ÉS PAKOLÁS répa olajjal
Finoman radírozza, megújítja, hidratálja és regenerálja a bőrt. Testpakolásként is működik.

Radír testpakolásTÁPLÁLÓ HATÁSÚ TESTÁPOLÓ
Tápláló hatású testápoló, képes felébreszteni, táplálni és hidratálni bőrünket. Biztosítja rugalmasságát és selymes hatását.

NYUGTATÓ HATÁSÚ Nyugtató tusfürdőTUSFÜRDŐ lenolajjal
Kivételesen gyengéd, de hatékony tisztítást tesz lehetővé, érzékeny bőrűek és gyerekek is használhatják.