szőrtelenítés

Normál, cukorpaszta, lézer. Különböző technikák, különböző igények, különböző tartósság.

Szőrtelenítési eljárások

Normál

Hagyományos, patronos gyantás szőrtelenítési módszer a legelterjedtebb szőrtelenítő eljárás.

 A szőrtelenítési eljárás iránti kereslet rettentően megnőtt az elmúl években, mivel a nők szépségtudata megváltozott és a férfiak is egyre nyitottabbak a szőrtelenítéssel kapcsolatban. A szép, sima bőr iránti vágy, már nem luxus, hanem alapvető igény mindkét nemnél.

Sokan választják az otthon is elvégezhető, gyors módszert, a borotvát. Ennél az eljárásnál a szőrszálat csak a bőr felszínéről távolítjuk el, vágjuk le. Az eljárás alatt a szőrszál erősebbé, durvábbá, sötétebbé válhat visszanövéskor. Bőrirritációt, bőrsérülést is okozhat. A borostás testrész kellemetlen érzetet kelt, viszket, szúr és nagyon hamar, 1-2 nap után újra szőrösödünk.

Csipesszel hatékonyabban tudjuk ugyan eltávolítani a nemkívánatos szőrszálakat, de hosszabb időt igénylő eljárás.

Talán a legrégebb óta alkalmazott eljárás a nemkívánatos szőrszálak eltávolításában a gyanta. A tradícionális fenyőgyantából készülő termékeket egyyszerű használni, gyors eljárás.

Szőrtelenítés nemcsak idényszerű kezelési eljárás, már nem csak tavasztól őszig terjedő időszakra vonatkozik. Ennek oka, hogy a fitnesz klubba már egész évben járnak az emberek, a szaunázás, a wellness szezonja inkább a téli időszakra terjed ki, ahol a testünk bármely részén megjelenő sötét szőrszálak kellemetlenek lehetnek.

A mai korszerű, patronos gyanták hordozóanyag segítségével, steril körülmények között melegítve, hengeres adagolóval juttatjuk a bőrfelszínre. A gyantát egyszer használjuk, így nem lehet a fertőzés közvetítője.


 
A kezelés időtartama: 10 – 30 perc
A kezelés ára: 1.300 – 9.200.- Ft
Cukorpaszta

A Cukorpaszta

Hatékony, higiénikus, tartós.

A cukorpaszta forradalmian új termék. De a csodaszer nem más, mint egy ősrégi recept felújított változata. A cukorpasztát Kleopátra aranyának is hívták. Az ókori Egyiptomban a nők törekedtek a nemkívánatos szőrszálak eltávolítására. Ehhez víz, cukor és citromlé keverékét alkalmazták. A cukorpasztát újra felfedeszték, és gyógynövényekkel korszerűsítve újjáélesztették ezt az eljárást. Hosszan tartó sejmes bőrt biztosít, csökkenti a szőrtelenítéssel járó fájdalmat és megszűnteti a gyantázás és más szőrtelenítési eljárás kényelmetlen velejáróját, mellék- és utóhatásait.

paszta nem forró, hanem testhőmérsékletű, így használata nem okoz véletlen égést, nem kellemetlen és nem jelent veszélyt a visszerekre sem, mivel nincs vérbőség fokozás.

A cukorpaszta számos előnye közül a legfontosabb, hogy kizárólag természetes anyagokból készült, nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot, így gyanta érzékenyek esetében is használható, nem okoz irritációt. Mivel fő összetevője a cukor, nincs káros mellékhatása, mely allergiás reakciót válthatna ki. Nagyon higiénikus, mivel a kozmetikus csak egyszer nyúl az anyaghoz, csak egyszer használható fel a paszta, illetve a cukorban, mint tartósítószerben, a baktériumok nem képesek szaporodni. Környezetbarát. Alkalmazható ekcéma, pikkelysömör, cukorbetegség, visszeresség, hajszálértágulat esetén. A kezelés végén a bőrön maradt paszát könnyen, kíméletesen, langyos vízzel le lehet mosni, nincs szükség vegyi anyagra az eltávolításához.

Minden bőrtípusra és minden testrészen alkalmazható, nőkön és férfiakon egyaránt.

pasztát a szőr növekedésével ellenkező irányba simítgatjuk a bőrre, ezáltal a paszta teljesen körülölei a szőrszálakat, majd a szőr növekedésével megegyező irányba távolítjuk el, ezért sokkal kisebb traumát okoz a bőrnek, elkerülve a szőrszálak bőrbe való beszakadását, ezáltal a szőrtüszőgyulladást, illetve a „fordított” eljárásnak köszönhetően már sokkal rövidebb, 3-4 mm-es hosszúságú szőrszálat el tudunk távolítani. Az eljárás a szőr korai növekedési fázisában a leghatékonyabb. Nem kell megvárni, hogy a hagyományos gyantához szükséges hosszúságot elérje a szőrszál, így kényelmesebbé teszi főleg a nyári napainkat.

Csak a szőrhöz tapad, ennek a gyengédségnek köszönhetően a cukorpaszta többször is felvihető az adott bőrfelületre, a szőrt teljesen eltávolítja, és nem hagy hátra a tüszőbe tört szőrszálakat, vörös, irritált bőrt. Gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, így a kezelés lényegesen kevésbé kellemetlen, az eredmény pedig hosszan tartó, bársonyos sima bőr.


 
A kezelés időtartama: 10 – 50 perc
A kezelés ára: 1.600 – 13.000.- Ft
Lézer

Lézeres tartós szőrtelenítő eljárás

A dióda lézer egy olyan egyedülálló fénykezelés, amely biztonságos és hatékony megoldás tartós szőrtelenítésre. Nagy teljesítményével és rövid illetve hosszú pulzus-képességével képes a bőr-és szőrszínek szélesebb skáláját kezelni.

A dióda lézeres szőrtelenítő technológia a fény és hő szelektív dinamikáján alapul.

Tartós szőrtelenítéskor, a lézer segítségével, nagy energiájú fényt bocsájtunk ki a kezelt területre. A lézer áthatol a bőr felületén. A nagy energiát a szőrszálak és a szőrtüsző festékanyaga, a melanin, a környező szövetek roncsolódása nélkül elnyeli, és levezeti a szőrtüszőig. Közben hőenergiává alakul, ezáltal felmelegíti a szőrhagymát, amiből ennek hatására elpárolog a víz és a szőrtüsző szerkezete elroncsolódik, elpusztul.

Ennek ismeretében fontos, hogy legyen szőr a szőrtüszőben, azaz csak borotválni szabad a kezelés előtt és alatt egyaránt, illetve nem szabad a szőrszálak színtelenítése sem, mivel így kivonnánk belőle a melanint, nem lesz, ami elnyelje a fényenergiát!

A gépbe épített hűtőrendszer védi a bőrt és maximális kényelmet nyújt kezelés közben, a legkisebb kellemetlenség nélkül. A nagy energiasűrűség a nagy nyílásmérettel, az állítható pulzushosszal és a hatékony hűtőrendszerrel biztosítják eredményességét.

Mindenféle szőrzetet tudunk kezelni vele, legyen szó az ajakról, szakállról, hónaljról, mellről, bikini vonalról, vagy akár a kar-láb és hátszőrről.

A különböző méretű kezelőfejek segítségével a különböző területek gyorsan és nagy hatékonysággal kezelhetőek.

A lézeres szőrtelenítéssel tartós eredményt érhetünk el.

A szőr növekedésének több, szám szerint 3 fázisa van. Ezek közül mi csak a növekedési fázisban levő szőrszálakra tudunk hatni, mivel ekkor történik a melanin termelés, illetve a szőr növekedéséért felelős mátrix sejteket is ebben a fázisban tudjuk a legjobban károsítani. A kezelés ideje alatt nyugalmi fázisban levő szőrszálak bármikor, akár 1 év múlva is elkezdhetnek növekedni. Egy hormonális változás következtében, illetve a szőrtüszők önregenerálódó képessége miatt is újra kinőhetnek a nem kívánt szőrszálak, legtöbbször nem olyan vastagságú, számuk, sűrűségük kisebb, de megjelenhet.

Minden kezelésnél személyre szólóan állítjuk be a bőrszínt, szőrszínt, a szőr vastagságát és sűrűségét, a legjobb, leghatékonyabb eredmény, a legkisebb kellemetlenség, mellékhatás kiküszöbölése érdekében.

 

A dióda lézeres kezelés előnye:

 • Nincs felépülés idő
 • Nincs fájdalom
 • Nem okoz traumát a szervezet számára
 • Nem, vagy csak minimális kellemetlen érzéssel jár
 • Biztonságos és kényelmes
 • Hatása klinikailag bizonyított
 • Napbarnított bőröknél is alkalmazható

 

Lézeres szőrtelenítés előtti fontos tudnivalók:

 • A kezelést megelőző legalább 4 hétben ez érintett bőrfelszín napsugárzásnak, vagy szoláriumnak kitenni szigorúan TILOS!
 • A kezelendő területen a kezelést megelőző 4 hétben önbarnító krémek használata TILOS!
 • Közvetlenül kezelés előtt, amennyiben szükséges, szőrzetet le kell borotválni, hogy ne égjen meg és ne idézzen elő felületi reakciókat. Férfiak lehetőleg 2-szer is borotválják meg a területet kezelés előtt.
 • Fényérzékenyítő gyógyszere szedése, vagy helyi alkalmazása, egyes gyógynövények szedése mellett a kezelést el kell halasztani (pl.: antibiotikum, vaskészítmények, altatók, vízhajtó, orbáncfű,stb.)
 • Retinol tartalmú krémek, Differin, Glikolsav, fehérítő termékek és hámlasztó készítmények használatát a kezelés előtt 1 héttel abba kell hagyni. Hámlasztó kúra esetén, a kúra befejezése után 1 hónappal végezhető el a kezelés.
 • Kezelés napján lehetőség szerint tiszta bőrrel, arckezelés esetén, smink nélkül érkezzen.
 • Tetoválással, tartós sminkkel ellátott bőrfelületeket nem szabad kezelni.
 • Ha volt herpesze korábban, 3 nappal a kezelés előtt javasolt belsőleg antivirális terápiát folytatni.
 • Roaccutan és egyéb isotretinoin tartalmú gyógyszert 6 hónappal a kezelés előtt abba kell hagyni.

 

Lézeres szőrtelenítés utáni fontos tudnivalók:

 • A lézeres tartós szőrtelenítő kezelés egy non-invazív (szúrás, vágás mentes) terápia. Lábadozási, vagy kieső időre a kezelés következtében a gyakorlat szerint nem kell számítani, mindennemű szakmai vagy szabadidős tevékenység azonnal folytatható. A kezelt területet enyhén jegelhetjük.
 • Enyhe napégéshez hasonló reakció előfordulhat, ami általában a kezelést követő néhány órában rendeződik.
 • Enyhe bőrpír, ödéma (dagadás), esetleg bevérzés normális reakció, pár napig fennállhat.
 • A bőr érzékenyebb a kezelést követő 2-3 napban. Kímélő arclemosó, tusfürdő használata javasolt, langyos vízzel és a bőr erős dörzsölése nélkül.
 • Amennyiben nincs felszíni bőrsérülés mindennapi bőrápoló termék azonnal használhatóak (hidratáló krém, testápoló, smink), de ajánlatos, amennyiben lehetséges, 1 napig kerülni ezek használatát.
 • Napfény, szolárium és önbarnító krémek kerülése a kezelések közötti időszakban is nagyon fontos. Széles spektrumú (UVA/UVB) legalább SPF30-as fényvédő faktor használata javasolt, 2 óránkénti ismétléssel, az olyan területeken, amit nem tudunk ruhával eltakarni. Napfényes időben még a kalap viselése is ajánlott.
 • A pigmentált területek a kezelés után sötétebbnek tűnnek, szürkésen elszíneződhetnek. Esetleg pörkképződés is lehet. Ezeket a területeket hagyja természetesen meggyógyulni, ne kapargassa.
 • Kerülje a forró fürdőt, szaunát és intenzív izzadást 24-48 órán át a kezelés után, vagy addig, amíg a bőrpír teljesen el ne tűnik.
 • Irritáló kozmetikumok (pl.: retinol, gyümölcssavas készítmények és bőrradírok) használata egy hétig kerülendő.
 • Kémiai hámlasztás, arckezelés, mikrodermabrázió a kezelt területen egy hétig TILOS!

 
A kezelés időtartama: 10 – 50 perc
A kezelés ára: 3.800 – 38.500.- Ft