loader image

Tavaszi bőrápolás

Van jelentősége a szezonalitásnak egy kozmetikai kezelés, vagy az otthoni ápolók kiválasztásánál. Mire kell figyelnünk a tavaszi bőrápolás során?

Kopcsák Emese

Az évszakok változása nemcsak a körülöttünk levő környezet átalakulását eredményezi, hanem minden ilyen változás a bőrünkre is hatással van, hiszen a megváltozott időjáráshoz a szervezetünknek is alkalmazkodnia kell, hogy egyensúlyba tudjon maradni.

Bőrünk az első védelmi vonal, ezáltal a leginkább kitett a különböző időjárás, hőmérsékleti viszontagságoknak. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy míg különböző testrészeinket védeni tudjuk, addig az arcunknak minden változást, környezeti tényezőt és ártalmat el kell szenvednie.

Ezért tartom fontosnak a szezonalitást, legyen szó professzionális kozmetikai kezelés megtervezéséről, vagy otthoni ápoló termékek összeállításáról.

A szakértői konzultáció során minden szempontot figyelembe véve választom ki a legmegfelelőbb kezelési protokollt, mely igazodik az időjáráshoz, a bőr megváltozott igényeihez és javítja a kellemetlen tüneteket. A szintén hasonló gondossággal összeállított otthoni ápolókkal az elért eredmény sokáig megtartható, megelőzhető komolyabb bőrprobléma kialakulása, valamint a már módosult bőrállapot is hatékonyan kezelhető.

Összességében megfelelő termékekkel kihasználhatjuk az adott évszak minden előnyös tulajdonságát, miközben a bőrünk egészségét és egyensúlyát is fenntartjuk.

Minden évszak más és más megoldandó feladattal, problémával állít szembe minket, ezáltal bőrünket is.

Mit tartogat bőrünk számára a tavasz? Mire kell figyelni, milyen problémák lépnek fel, hogyan védekezz ellene, és mi a megoldás?

Ebben az évszakban az időjárás elég viszontagságos, és szélsőséges.

A hőmérséklet még általában hűvös, de már a nap többször kisüt, sokszor fúj a szél.

Szervezetünk a tél után vitamin-, ásványi anyag hiányban, fáradságban szenved. Bőrünk tartaléka sokszor kiürül, ellenállóképessége is csökken, mire a tavasz megérkezik, ezáltal fáradt, fakó, dehidratált, szürke bőrkép alakul ki, és a bőröregedés jelei is látványosabbnak tűnnek. A hideg tél után a bőr hidrofil lipid – védő – rétege is kibillent az egyensúlyából, károkat szenvedhetett, ezért nagyon fontos mihamarabb helyreállítani.

Az egyre növekvő hőmérséklet, a hőingadozás, valamint a szél, szárító hatásuk mellett, bőrérzékenységet, bőrgyulladást eredményezhetnek.

Az első napsugarakat nem tartjuk veszélyesnek, valamint annyira megörülünk nekik, hogy nem fordítunk kellő figyelmet az UV sugárzásra, ami indirekt pigmentációhoz, szeplő, foltok kialakulásához, enyhe napégéshez vezethet.

A levegőben megnövekedő pollenkoncentráció további irritációt okozhat.

A zsíros, problémás, intoleráns, rozaceás bőrök esetében fokozódik a gyulladás.

Azonban van megoldás. Nagyon sokat tehetünk bőrünk állapota megóvása, helyreállítása érdekében.

  • Ebben az évszakban az elsődleges lépés, hogy megtisztítsuk a bőrünket, eltávolítsuk az elhalt hámsejteket és pótoljuk a télen elvesztett vitaminokat, ásványi anyagokat mind az otthoni ápolókkal, mind a szalon kezelések alkalmával.
  • Tavasszal még lehetőségünk van a bőrtisztító kezelés után akár több alkalmas, professzionális bőrmegújító hámlasztó kúra kezelés elvégzésére, ami után a feltöltő kezelések sokkal hatékonyabb, sokkal látványosabb eredményt hoznak.
  • Otthoni ápolókkal a szalon kezelések eredménye meghosszabbítható, valamint különböző termékekkel kiegészíthető, mint például ampullákkal, maszkokkal, szérumokkal.
  • Fel kell készítenünk, meg kell erősítenünk a bőrt a fokozódó UV sugárzásra.
  • Figyelni kell ajkuk, kezünk hidratálására is.
  • Érdemes konzultálni évszakváltáskor, így tavasszal is, és az időjárásnak megfelelően átalakítani, kiegészíteni az otthoni bőrápoló termékeket.
  • Többször említettem, hogy a fényvédelem egész évben nagyon fontos, de az erősödő napsugarak megjelenésével tavasszal fokozottabb fényvédelemre van szükség.

 

A Vagheggi arckezelések és bőrápoló termékek nyáron is megoldást nyújtanak a különböző bőrproblémákra. Felkészíthetjük arcunkat és testünket a napozásra, megerősíthetjük védekező képességét, hatékonyan vehetjük fel a harcot a pigmentfoltok kialakulásával és halványításával szemben, csökkenthetjük az érzékenységét, biztosíthatjuk, megőrizhetjük a bőr megfelelő hidratációját, hogy csak a legfőbb problémákat emeljem ki. Természetesen a tavaszi bőrápolás is személyre és bőrtípusra szabható.

Napozó termékcsalád tagja között mindenki megtalálhatja a számára, családja számára legideálisabb kiszerelést, összeállítást. Előkezelők, utóápolók és különböző faktorszámú, textúrájú termékeket kínálunk környezetbarát csomagolásban korall friendly hatóanyagokkal, melyek nem károsítják a vízi növény és állatvilágot, miközben maximális, hatékony védelmet biztosítanak a bőr számára.

A napozó termékekről, csomagokról ITT olvashatsz bővebben. 

 

Amennyiben erre a néhány apróságra odafigyelünk, az időjáráshoz alakítjuk a bőrápoló rutinunkat, akkor a tavasz jótékony hatásait maximálisan ki tudjuk használni úgy, hogy közben az arcbőrünk egyre szebb lesz.

error: Content is protected !!