loader image

Tavaszi bőrápolás

Mit tartogat bőrünk számára a tavasz? Mire kell figyelni ebben a szeszélyes évszakban? Milyen problémák lépnek fel, hogyan védekezz ellene, és mi a megoldás?

Kopcsák Emese

Az évszakok változása nemcsak a körülöttünk levő környezet átalakulását eredményezi, hanem minden ilyen változás a bőrünkre is hatással van, hiszen a megváltozott időjáráshoz a szervezetünknek is alkalmazkodnia kell, hogy egyensúlyba tudjon maradni.

Bőrünk az első védelmi vonal, ezáltal a leginkább kitett a különböző időjárás, hőmérsékleti viszontagságoknak. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy míg különböző testrészeinket védeni tudjuk ruhával, kesztyűvel, addig az arcunknak minden változást, környezeti tényezőt és ártalmat el kell szenvednie. Ezért tartom fontosnak a szezonalitást, legyen szó professzionális kozmetikai kezelés megtervezéséről, vagy otthoni ápoló termékek összeállításáról.

Minden évszak más és más megoldandó feladattal, problémával állít szembe minket, ezáltal bőrünket is.

Nézzük, milyen változásokat, sok esetben kellemetlen tüneteket hoz a tavasz.

Ebben az évszakban az időjárás elég viszontagságos, szélsőséges.

A hőmérséklet még általában hűvös, de már a nap többször kisüt, sokszor fúj a szél.

Szervezetünk a tél után vitamin-, ásványi anyag hiányban, fáradságban szenved. Bőrünk tartalékai is sokszor kiürül, mire a tavasz megérkezik, ezáltal fáradt, fakó, dehidratált, szürke bőrkép alakul ki.

Az egyre növekvő hőmérséklet, a hőingadozás, valamint a szél, szárító hatásuk mellett, bőrérzékenységet, bőrgyulladást eredményezhetnek.

Az első napsugaraknak annyira megörülünk, hogy nem fordítunk kellő figyelmet az UV sugárzásra, ami indirekt pigmentációhoz, szeplő, foltok kialakulásához, enyhe napégéshez vezethet.

A levegőben megnövekedő pollenkoncentráció további irritációt okozhat.

A zsíros, problémás, intoleráns, rozaceás bőrök esetében fokozódik a gyulladás.

Azonban van megoldás. Nagyon sokat tehetünk bőrünk állapota megóvása, helyreállítása érdekében.

  • Ebben az évszakban az elsődleges lépés, hogy megtisztítsuk a bőrünket, eltávolítsuk az elhalt hámsejteket és pótoljuk a télen elvesztett vitaminokat, ásványi anyagokat mind az otthoni ápolókkal, mind a szalon kezelések alkalmával.
  • Tavasszal még lehetőségünk van a bőrtisztító kezelés után akár több alkalmas, professzionális bőrmegújító hámlasztó kúra kezelés elvégzésére, ami után a feltöltő kezelések sokkal hatékonyabb, sokkal látványosabb eredményt hoznak.
  • Otthoni ápolókkal a szalon kezelések eredménye meghosszabbítható, valamint különböző termékekkel kiegészíthető, mint például ampullákkal, maszkokkal, szérumokkal.
  • Érdemes konzultálni kozmetikusunkkal évszakváltáskor is, így tavasszal, és az időjárásnak megfelelően átalakítani, kiegészíteni az otthoni bőrápoló termékeket.
  • Többször említettem, hogy a fényvédelem egész évben nagyon fontos, de az erősödő napsugarak megjelenésével fokozottabb fényvédelemre van szükség.

Amennyiben erre a néhány apróságra odafigyeltek, az időjáráshoz alakítjátok a bőrápoló rutinotokat, akkor a tavasz jótékony hatásait maximálisan ki tudjátok használni úgy, hogy közben az arcbőrötök egyre szebb lesz.

error: Content is protected !!